Over het Tienerhuis

Wie zijn wij

Het Tienerhuis is er met name voor de jeugd, maar ook ouderen zijn welkom. Zin om een paar uurtjes met je vrienden door te brengen of misschien wel om juist nieuwe vrienden te maken? In het Tienerhuis kun je terecht om te chillen, maar ook juist om actief iets te doen. Zo kun je er terecht voor een ouderwets bordspelletje of je kunt komen gamen op de playstation. Verder kun je er ook tafelvoetballen, tafeltennissen, poolen, flipperen, darten en noem het maar op. Allemaal geheel gratis. Je moet alleen even een pasje aanvragen.

Voor ieder is er dus genoeg te doen! Daarnaast is het mogelijk om drinken en iets lekkers te kopen tegen een klein prijsje.

Naast het Tienerhuis kun je ook gebruik maken van het Skatepark. Dit is voor iedereen toegankelijk. Wanneer je in bezit ben van eigen materiaal, kun je dit natuurlijk allemaal meenemen. Heb je dit niet? Geen probleem! Alles wat je nodig hebt is een pasje. Gratis aan te vragen op onze website. Met dit pasje kun je skates, skateboarden, stepjes en ballen lenen. We hebben voetbalgoaltjes en een basketbalpaal. Genoeg buitenactiviteiten om te doen en om sportieve ontmoetingen te stimuleren.

Daarnaast is er altijd toezicht op het skatepark en streven we ernaar dat er iemand aanwezig is met kennis van EHBO. Zo kun je met een gerust hart gebruik maken van de voorzieningen. In de toekomst willen we daarom ons niet alleen richten op de jeugd van met name Brouwhuis en Rijpelberg, maar ook op de ouderen in dezen wijken. Zo vindt er nu al wekelijks op maandagochtend 55fit plaats. Een mooi moment voor de senioren uit Brouwhuis en Rijpelberg om, veelal in de buitenlucht gezond te bewegen. Deze activiteit organiseren we samen met Jibb+. We hebben nog veel ander plannen, maar natuurlijk kunnen we niet alles op stel en sprong realiseren. Houd dan onze website in de gaten! http://www.tienerhuis.nl

Vrijwilligers

Het Tienerhuis kan niet bestaan zonder onze vrijwilligers. Zij houden in hun eigen tijd toezicht op het Skatepark en in het Tienerhuis. Zij bedenken activiteiten voor de jeugd en andere bezoekers en voeren deze uit. Daarnaast hebben we ook vrijwilligers die onderhoud uitvoeren aan het gebouw en aan het park.

Regelmatig zijn wij op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Zie jij hierin een kans en wil en kun je ook meer betekenen voor het Tienerhuis? Neem dan gerust contact met ons op!

Het bestuur

Ron, voorzitter
Marianne, secretaris
Marco, penningmeester
Jeugdige, algemeen bestuurslid en beheer

Ontstaan van het Tienerhuis

Stichting Tienerhuis en Skatepark is ontstaan doordat de gemeente Helmond en Brabant Steunpunt Jeugdwelzijn (BSJ) in 1996 zijn gaan peilen of hier animo voor was. Er bleek voldoende animo te zijn voor het opzetten van een jongerencentrum en een skatepark. Dit is het begin van Stichting Tienerhuis en Skatepark.

Jongerenwerker Constant Willems heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. In 1997 is er een start gemaakt met de bouw en direct daarna is zowel het park als het Tienerhuis geopend voor de jeugd. Vrijwilligers zorgen nu nog steeds voor toezicht op het park!

Naast een tiental vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het Tienerhuis, hebben we ook een aantal gedreven bestuursleden. Zij geven richting aan de stichting en doen dit met veel passie.