Over het Tienerhuis

Wie zijn wij

Het Tienerhuis is er speciaal voor de jeugd. Zin om een paar uurtjes met je vrienden door te brengen of misschien wel om juist nieuwe vrienden te maken? In het Tienerhuis kun je terecht om te chillen, maar ook juist om actief iets te doen. Zo kun je er terecht voor een ouderwets bordspelletje of je kunt komen gamen op de playstation. Verder kun je er ook tafelvoetballen, tafeltennissen, poolen, flipperen, darten en noem het maar op. Allemaal geheel gratis. Je moet alleen even een pasje aanvragen.

Voor ieder is er dus genoeg te doen! Daarnaast is het mogelijk om drinken en iets lekkers te kopen tegen een klein prijsje.

Naast het Tienerhuis kun je ook gebruik maken van het Skatepark. Dit is voor iedereen toegankelijk. Wanneer je in bezit ben van eigen materiaal, kun je dit natuurlijk allemaal meenemen. Heb je dit niet? Geen probleem! Alles wat je nodig hebt is een pasje. Gratis aan te vragen op onze website. Met dit pasje kun je skates, skateboarden, stepjes en ballen lenen. We hebben voetbalgoaltjes en een basketbalpaal. Genoeg buitenactiviteiten om te doen en om sportieve ontmoetingen te stimuleren.

Daarnaast is er altijd toezicht op het skatepark en streven we ernaar dat er iemand aanwezig is met kennis van EHBO. Zo kun je met een gerust hart gebruik maken van de voorzieningen.

De Jongerencoach

Mijn naam is Emely Sanders. Zelf ben ik opgegroeid in Helmond en ken de stad dan ook als geen ander. Na een studie ‘social work’ heb ik een aantal werkzaamheden gedaan met diverse doelgroepen. Ook met kinderen en jongeren. Uiteindelijk ben ik in 2017 terecht gekomen bij Stichting Tienerhuis en Skatepark. Vanaf die tijd ben ik dan ook veel te vinden hier. Maar wat doe ik dan eigenlijk? Ik zal het je allemaal uitleggen.

Bij het Tienerhuis komen veel jongeren die de behoefte hebben aan een toffe activiteit. Veel van de activiteiten worden georganiseerd door de jongeren. Samen met vrijwilligers help ik bij het opstarten van een activiteit. We proberen niet alleen de jeugd te vermaken op deze manier, maar ook verbinding te zoeken met andere organisaties en instellingen in de buurt. Of zoals ze dat ook wel eens mooi noemen, een brug te slaan naar de samenleving.

Daarnaast bied ik ook een luisterend oor. Loop je ergens tegen aan, zit er iets dwars, of wil je gewoon je verhaal kwijt? Kom dan gerust eens langs. Mochten er problemen zijn die we niet samen kunnen oplossen, dan heb ik contacten met personen en instellingen die je wel op de goede weg kunnen helpen. Op deze manier zijn er al een aantal tienerhuis op de goede weg geholpen. Maar ik ben ook wel in voor een gezellig kletspraatje hoor!

Heb je meer vragen? Spreek me dan gerust aan! Doordeweeks ben ik genoeg te vinden op het Tienerhuis.

Vrijwilligers

Het Tienerhuis kan niet bestaan zonder onze vrijwilligers. Zij houden in hun eigen tijd toezicht op het Skatepark en in het Tienerhuis. Zij bedenken activiteiten voor de jeugd en voeren deze uit. Daarnaast hebben we ook vrijwilligers die onderhoud uitvoeren aan het gebouw en aan het park.

Regelmatig zijn wij op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Zie jij hierin een kans en wil en kun je ook meer betekenen voor het Tienerhuis? Neem dan gerust contact met ons op!

Het bestuur

Ron, voorzitter
Maarten, vicevoorzitter
Marianne, secretaris
Marco, penningmeester
Jeugdige, algemeen bestuurslid

Ontstaan van het Tienerhuis

Stichting Tienerhuis en Skatepark is ontstaan doordat de gemeente Helmond en Brabant Steunpunt Jeugdwelzijn (BSJ) in 1996 zijn gaan peilen of hier animo voor was. Er bleek voldoende animo te zijn voor het opzetten van een jongerencentrum en een skatepark. Dit is het begin van Stichting Tienerhuis en Skatepark.

Jongerenwerker Constant Willems heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. In 1997 is er een start gemaakt met de bouw en direct daarna is zowel het park als het Tienerhuis geopend voor de jeugd. Vrijwilligers zorgen nu nog steeds voor toezicht op het park!

Naast een tiental vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het Tienerhuis, hebben we ook een aantal gedreven bestuursleden. Zij geven richting aan de stichting en doen dit met veel passie.